راه اندازی شدن ۷ کلینیک مددکاری اجتماعیِ حقوق شهروندی در قزوین

محمود عباسیمعاون حقوق بشر و امور بین المللی وزیر دادگستری گفت: وجود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی، یک میلیون پرونده در تعزیرات و ۴ میلیون پرونده در شورای حل اختلاف نشان می دهد که همه مردم به شکلی با دستگاه قضایی درگیر هستند.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ محمود عباسی پیش از ظهر امروز (۸ آبان) در جلسه شورای اداری که با موضوع حقوق شهروندی  و شهروند مسئول  در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: وقتی از حقوق شهروندی سخن می گوییم، مجموعه ای از ارزش ها که ریشه در ادبیات دینی ما دارد، فرا روی ما قرار می گیرد و در ادبیات دینی همان حقوق الناس است.

وی ادامه داد: فرهنگ و تمدن درخشان اسلام و ایران حقوق بشر و شهروندی را به تصویر کشیده است و در قرآن کریم هم از کرامت انسانی سخن گفته شده که مخاطب آن همه مردم بوده و گروه خاصی نیست.

معاون حقوق بشر و امور بین المللی وزیر دادگستری اضافه کرد: وقتی به ادبیات دینی می نگریم، سرشار از حقوق بشر و شهروندی است؛ امام خمینی (ره) در اوج ترور و ناامنی و درست در لحظاتی که مسئولان تراز اول را از دست داده ایم، ۲ ماه بعد از این جریان فرمان هشت ماده ای را صادر کرده و اینگونه پایه های حکومت را بر اراده مردم استوار کردند.

وی عنوان کرد: در فرمایشات رهبری هم توجه به این حقوق شهروندی وجود دارد، در اسناد بالادستی نظام و سیاست های کلی نظام توجه به حقوق شهروندی دیده می شود.

عباسی توضیح داد: در سند چشم انداز جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ باید به قطب علمی منطقه تبدیل شویم و یکی از عرصه های مهمی که باید زیرساخت این تحول را فراهم کند، اخلاق شهروندی است؛ توجه به اخلاق و ارزش های اسلامی و حقوق شهروندی زیربنای توسعه علمی است و باید بیش از پیش مورد اهتمام باشد.

وی تأکید کرد: انسان از آن جهت که انسان است از این حقوق برخوردار است و باید تلاش همه کارگزاران برای تحقق این امر باشد؛ وقتی از حقوق شهروندی سخن می گوییم فرهنگ و تمدن اسلامی مشهون از این حقوق است و باید برای تحقق آن کمر همت ببندیم.

معاون حقوق بشر و امور بین المللی وزیر دادگستری اعلام کرد: امام همام ما ظلم به یک زن یهودی که در دوران حکومت ایشان زندگی می کردند، برنمی تابید و این  یعنی بی تفاوت نباید از کنار همسایگان، همنوعان و کسانی که در این جامعه زندگی می کنند، گذشت.

وی افزود: حقوق شهروندی بسته سفارش داده شده از غرب و شرق برای جامعه ما نیست، همان حقوق الناس است که برپایه قواعد فقهی و اخلاقی استوار است؛ وقتی از حقوق شهروندی سخن می گوییم بر خلاف دیروز که توجه معطوف به شهروند ذی حق بود امروز این امر جایگاه خود را به شهروند مسئول داده است.

عباسی گفت: هم حکومت گران بر مردم و هم مردم بر کارگزاران حکومت حقوی را دارند که باید مورد توجه قرار گیرد، حقوق شهروندی حرکتی دوسویه است که هر کس باید نسبت به آن احساس مسئولیت کند و دولت تدبیر و امید که با شعار حقوق شهروندی روی کار آمد تلاش های بسیاری انجام داده و گام های بلندی برداشته که یکی از نمونه های آن تحول نظام سلامت است.

وی در ادامه تصریح کرد: وجود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی، یک میلیون پرونده در تعزیرات و ۴ میلیون پرونده در شورای حل اختلاف نشان می دهد که همه مردم به شکلی با دستگاه قضایی درگیر هستند و آیا این زیبنده جامعه اسلامی است این حکایت گر مشکلی است که در سیستم داریم که باید به آن بپردازیم.

معاون حقوق بشر و امور بین المللی وزیر دادگستری اضافه کرد: شاید من مسئول وظیفه خود را در دستگاهم انجام نداده ام که این میزان پرونده سرازیر به دستگاه قضایی شده است، مدیریت یک دستگاه فقط محدود به مدیریت خاص نیست بلکه نظارت، پیشگیری و آموزش و جلوگیری از تشکیل پرونده هم باید مورد اهتمام قرار گیرد باید مدیران و کارکنان به طور مستمر مورد آموزش قرار گیرند.

وی با اشاره به ایجاد کلینیک های حقوق شهروندی خاطر نشان کرد: بر اساس تفاهم نامه ای که بین وزیر دادگستری و شورای عالی استان ها منعقد شده است شوراهای شهر و شهرداری با همکاری دستگاه های اجرایی نسبت به ایجاد کلینیک های حقوق شهروندی در حاشیه شهرها اقدام می کنند.

عباسی یادآور شد: این کلینیک ها متشکل از حقوقدان، وکیل پایه دادگستری، مددکار و روانشناس است و این مکان ها می توانند اموزش حقوق و مشاوره و معاضدت حقوقی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری شبستان

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا